Obligatii de depozitare in siguranta a deseurilor periculoase

 

sp

Producătorul de deşeuri trebuie sa depoziteze deşeurile periculoase, astfel încât acestea sa nu implice un risc de poluare, scurgere sau rănire a persoanelor.

Cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca producatorul de deseuri:

  • Sa informeze pe toti cei interesati despre locul unde se depoziteaza deseurile, si ce proprietati periculoase au.
  • Depozitarea deseurilor trebuie sa nu fie accesibila persoanelor neautorizate; se realizeaza in incaperi individuale blocate.Aceasta reduce riscul de accidentare, dar de asemenea, reduce pericolul de materiale utilizate în producţie aruncate.
  • Sa foloseasca ambalaje aprobate de UN (ONU) cat timp este posibil si cat de repede posibil. Acest lucru economiseşte timp şi cheltuieli pentru reambalare înainte ca deşeurile sa fie transportate.
  • Sa păstreze deseul într-un ambalaj de gunoi plin şi dens, ca ambalajul original, dacă este posibil. În acest fel, omul este sigur că deşeurile sunt depozitate în recipiente adecvate. În cazul în care eticheta originală nu este eliminata, ambalajul va conţine, prin urmare, de asemenea, informaţii utile pentru cei care vor manipula ulterior deseurile. Ambalarea completa si densă reduce, de asemenea, probabilitatea de daune, provocarea de accidente, incendii sau reacţii adverse cu alte deşeuri.
  • Tipurile de deşeuri care pot reacţiona unele cu altele, nu ar trebui să fie depozitate în apropiere. În unele cazuri, poate fi necesar să se pastreze in depozite separate.
  • Dacă se  depoziteaza deşeurile pe nivele, deşeurile lichide trebuie sa stea în partea de jos. În caz de scurgere a deşeurilor lichide ele nu se devarsa pe celelalte deseuri, care ar putea fi sub ele.
  • Trebuie intocmite proceduri de manipulare a scurgerilor şi murdariei. Acestea ar trebui să includă notificarea, sau evacuarea, colectarea şi tratarea deşeurilor acumulate. Procedurile ar trebui să fie efectuate cu aplicatii legale.
  • Deşeurile ar trebui să fie pozitionate pe un strat greu, astfel încât scurgerile pot fi oprite şi uşor de colectat. Ar trebui să fie panta spre mijlocul suprafeţei de depozitare, eventual cu un filator cu directie spre rezervorul de colectare. Marginea ar trebui să aiba o platformă de ridicat pentru a preveni scurgerea în continuare.
  • Dacă există orice scurgere, trebuie examinat, în primul rând, dacă deşeurile pot fi colectate fără riscul de rănire. Întotdeauna trebuie purtat echipamentul de siguranţă necesar. Dacă sunt dubii cu privire la colectarea scurgerii, se va contacta un colector de deşeuri periculoase. Acestia au echipamentul necesar si competenta de a manipula produse chimice periculoase.
Share Button