Campania Nationala pentru Securitate si Siguranta Rutiera

 

campania-nationala-rutiera-ed-3

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ pentru SECURITATE şi SĂNĂTATE în MUNCĂ (ARSSM)
în parteneriat cu
Agentia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA)
Punctul focal România
a lansat, în Bucureşti, la data de 27 noiembrie 2014,
Campania Naţională pentru Securitate şi Siguranţă Rutieră – editia a 3 –a
“Siguranţa tinerilor şoferi – răspunderea noastră !”.

INVITAȚIE DE PARTICIPARE

Zilnic, mijloacele de informare ne spun că, între multe alte știri, 4-5 oameni mor în accidente rutiere pe drumurile noastre, iar 2-3 dintre ei sunt tineri – autori și/sau victime – ale acestor tragedii.
Statisticile Poliției precizează faptul că 1 din 3 tineri șoferi, ucid sau rănesc grav oameni nevinovați aflați în traficul rutier.
Peste 35% din totalul accidentelor grave înregistrate pe drumurile noastre sunt produse de tineri șoferi cu vârste cuprinse între 18-30 ani!
Aceștia, constată specialiștii în domeniu, au un comportament agresiv, irascibil și periculos pentru ei și colegii de trafic. Concret, atitudinea lor la volan înseamnă șofatul extrem, cu viteze excesive sau depășiri la limita riscului, sub influența alcoolului și chiar, a drogurilor.
Explicațiile cunoscătorilor fenomenului vorbesc în special despre: slaba pregătire în cadrul școlilor de șoferi, lipsa de exigență a examinărilor la nivelul standardalor obligatorii unui trafic în deplină siguranță; lipsa de interes și indiferența unor părinți care le fac cadou copiilor bolizi de lux, adevărate ”bombe pe roți”, fără a-i responsabiliza însă, în postura de șofer conștient pentru viața lui și a celorlalți.
Școala, Familia, Societatea în general, lasă pe umerii celor tineri, decizii și răspunderi pentru care ei – tinerii – nu sunt pregătiți și nici măcar nu sunt constienți de posibile pericole.
Acestea au reprezentat pentru noi – ARSSM – Autorități – Factori de răspundere și de decizie, cu sprijinul domnului General(r) Virgil Vochină, cunoscutul realizator de televiziune și specialist al fenomenului rutier, motive îngrijorătoare și alarmante care ne-au determinat să luăm decizia organizării și desfășurării Campaniei „Siguranţa tinerilor şoferi – răspunderea noastră!”.
Obiectivul prioritar îl reprezintă reducerea numărului și a consecințelor încălcărilor grave ale legii prin constientizarea și responsabilizarea participanților la trafic, asupra necesității și importanței prevenirii riscurilor, generate cu precădere de către tinerii șoferi.
La realizarea acestui obiectiv generos vor participa reprezenanți ai unor instituţii, autorități, societăți, școli de șoferi, manageri, ONG-uri cu responsabilități și atribuții în domeniu, precum şi mass-media.
În continuare, vă prezentăm agenda Campaniei:
Martie – Octombrie 2015 – Simpozioane în următoarele municipii:
Braşov, Oradea, Galaţi, Suceava, Bucureşti, Târgu Mureş

Ca prim rezultat concret al Campaniei, organizatorii vor elabora Ghiduri de bune practici care vor cuprinde temele prezentate și dezbătute, astfel încât Societatea/Firma pe care o reprezentaţi să poată fi unul dintre beneficiarii elaborării şi publicării acestor ghiduri.
Pentru susţinerea activităţilor care promovează Siguranța Rutieră în cadrul acestei Campanii, ARSSM va realiza cu sprijinul unui Institut de specialitate, un Studiu/Cercetare privind nivelul de pregătire a tinerilor în Școlile de șoferi pe baza unor chestionare cu tematică specifică. De asemenea, ARSSM va realiza împreună cu specialiști de televiziune un Film – documentar adecvat conținutului Campaniei. Fiind un eveniment public, considerăm că atât Studiul/Cercetarea cât și Filmul – documentar realizate, vor avea un impact deosebit asupra asistenței. Totodată, pe un ecran montat într-un spațiu public frecventat de un număr mare de participanți la eveniment, va fi proiectat Filmul-documentar și alte videoclipuri, urmate de un Exercițiu demonstrativ de acordare a primului ajutor în cazul accidentelor grave. Demonstrația va fi realizată cu sprijinul reprezentanților IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), SMURD, IGPR – Direcția Rutieră.
Studiul/Cercetarea și Filmul – documentar realizate, vor fi prezentate în toate cele 6 municipii menționate, pe parcursul întregului an – 2015. Deschiderea propriu-zisă a Campaniei ”Siguranța tinerilor șoferi – răspunderea noastră” va avea loc la data de 20 Martie a.c. în Municipiul Brașov (Simpozion tematic – Hotel ARO, sala Europa – Exercițiul demonstrativ în Piaţa Sfatului).
Mai jos se gaseste Graficul succint al Campaniei, cu municipiile și datele de desfășurare.
Vă asteptam sa fiti alături de noi la derularea acestui Eveniment deosebit de important pentru Siguranța rutieră din România.
Si nu uitati:
„Siguranţa tinerilor şoferi – răspunderea noastră!”
Date de contact ARSSM:
Pta Valter Mărăcineanu nr 1-3, intrarea 2, parter, cam 28-30, sector 1, Bucureşti
Tel: 021.312.04.74; e-mail: office@arssm.ro; web :www.arssm.ro
Persoane de contact : Adrian ISPĂSOIU manager de proiect – 0745.039.773
Adina ROMASCANU – 0744.794.991
Bogdan COMAROMI – 0724.509.521

Invitatie cadru – prezentare Campanie

Share Button